Malaysian veteran singer Datuk Nassier Wahab has sadly passed away yesterday (5th December 2019) at the age of 57.

Known for a string of hit songs such as “Memori Cinta Luka”, “Sekali Aku Jatuh Cinta” and “Bayangan Wajah Luka”, Nassier died after a long battle of gum cancer, leaving behind his wife Datin Fatimah Abdul Raof and their daughter, Intan Najihah.

Source: Murai

As a response to the unfortunate news, fellow celebrities as well as friends of the “Memori Cinta Luka” singer have taken to their respective social media accounts to express their condolences. Feel free to read their heartfelt messages here:

ADVERTISEMENT

1. Dato’ Siti Nurhaliza

 

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

Gambar ini saya rakamkan pada tanggal 25 April 2017.. Antara kenangan terakhir saya bertemu arwah…Arwah seorang yang sangat merendah diri, baik& sopan tutur bahasanya.. Semoga arwah di tempatkan bersama sama insan soleh di sana .. aamin.. أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالْثَلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتُ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ ، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ اْلقَبْرِ وَمِنْ عَذَابِ النَّارِ artinya : “Ya Allah. Engkau berilah keampunan baginya, dan limpahkan rahmat kepadanya, dan selamatkan dia dan dan maafkan kesalahannya. Engkau muliakan kedudukannya, dan luaskan tempat tinggalnya, dan sucikan dia dgn air, salji dan air yang sejuk. Engkau bersihkannya daripada kekotoran dosa sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran. Dan gantikan rumahnya dgn rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada azab kubur dan ujiannya serta jauhkan dia dari azab neraka.”

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

<>

“The late Nassier was very humble, kind and very soft-spoken. May he be placed along with the good people. Ameen,” wrote the “Seribu Kemanisan” songstress.

ADVERTISEMENT

2. Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah

3. Siti Nordiana

 

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

إنا لله وإنا اليه راجعون . Perginya seorang abg yg nn sayangi. Abg yg selalu menceriakan adik2 dia . Last nn berhubung dengan dia 5 oktober haritu. Dalm sakitnya dia masih juga dia beri kta2 semangat pada nana 😭 Abg Nassier telah kembali ke rahmatullah… Sama2 kita sedekahkan Al Fatihah buat Allahyarham abg Nassier. Al- Fatihah 😢 #gegarvaganza2015

A post shared by Siti Nordiana Alias (@sitinordiana) on

<>

Both Nassier and the “Satukan Rasa” singer competed together in the 2nd season of “Gegar Vaganza” back in 2015.

3. Amy Mastura

 

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

Salam takziah buat keluarga beliau. Semoga Rohnya dicucuri rahmat. Alfatihah 😔

A post shared by amy mastura (@amymasturalerr) on

<>

4. Ramlah Ram

 

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

Semuga kau tenang disana sahabatku.. Ku kan selalu mendoakanmu..🤲😢😢 Al-Fatihah.. #repost @aliffnwp ・・・ Dari Dia kita datang Kepada Nya kita dikembalikan..

A post shared by RAMLAH RAM official (@ramlahram383) on

<>

“I hope you will live your live peacefully there, my friend. I will always pray for you,” wrote Ramlah Ram on the caption.

5. Zarul (Umbrella)

 

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

Selamat Jalan kandaku @datonassierwahab – Al Fatihah

A post shared by Zarul Umbrella (@zarulumbrella) on

<>

The former steward bid his final goodbye to Nassier by writing, “So long, my brother.” It was also revealed that he attended Nassier’s funeral.

6. Haiza

 

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

Semoga Abgku ditempatkan bersama orang-orang yang beriman..Doaku sentiasa mengiringimu..Segala nasihat,tunjuk ajar,suka duka sepanjang kita bersahabat akan kekal dalam ingatan.Adik sayang abang. Salam takziah buat Kak Fatimah,Najihah,Abg Aliff dan seluruh keluarga.. Antara kata-kata terakhir abang dalam whatsapp group kita “INGAT 5 PERKARA SEBELUM 5 PERKARA” 😭😭😭😭😭 Innalillahiwa inna ilaihirooji’un… إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ ‎أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالْثَلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتُ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ ، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ اْلقَبْرِ وَمِنْ عَذَابِ النَّار ‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. AlFatihah…

A post shared by حيزا (@haizahanafi) on

<>

For those who don’t know, the dangdut singer- Kool FM radio announcer was also one of the contestants of “Gegar Vaganza” season 2 along with Nassier, Siti Nordiana, Ezad Lazim and Farahdhiya, to name a few.

7. Ezad Lazim (Exist’s)

 

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

Ya Allah..innalillahwainahilahirojiun…….moga roh nya ditempatkan bersama orang orang yang solihin… manusia yang saya anggap amat positif…sentiasa memberikan semangat dan inspirasi pada saya…saya masih ingat abang nassier datang melawat saya ketika saya sakit dahulu…dia banyak memberikan kata kata semangat untuk saya…namun Allah lebih menyayanginya……sedih dan terharu saya dengan pemergiannya…… Mari kita sedekahkan al fatihah ….turut berdukacita atas pemergiannya….. @ezadzeanaventures @ezadlazim_fans @ezadlazim_fansutara @ezadlazimlovers @1unitedteam @ezadlazim_supporters @ezadlazimlovers_sg @ezadlazim_zeanaramlisupporterz @ezadzeana_forever @ezadzeana_supporters @sobijak_school_wear @ezamani_official @ezadlazimlovers_indonesia

A post shared by mohd rohaizad mohamad lazim (@ezadlazim) on

<>

8. Faradhiya

 

<>

<>
<>
<>
<>
<>
<>

View this post on Instagram<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>

<>
<>
<>

<>
<>
<>
<>
<>

Sangat sangat sedih dan terkesan apabila menerima berita pemergian mu awal pagi tadi abangku sayang.Seorang yg terlalu baik dan mengambil berat tentang org2 sekelilingnya. Terlalu byk kenangan manis bersamamu sejak GV2. 3 bulan lepas 2 kali abg nampak farah dari jauh di hospital tapi takde rezeki utk berjumpa,abg cuma sempat msg dan call,itulah kali terakhir farah dgr suara abg. Berjanji utk jumpa,tapi Tuhan terlalu menyayangimu abg,He has better plans for u,maafkan Farah sebab tak sempat jumpa abg utk kali terakhir sebelum abg pergi 😭😭😭 Minggu lepas baru ajak kak @haizahanafi utk melawat abg tapi tak kesampaian hajat Farah,hari ni dapat berita abg dah pergi. Masih lagi farah simpan msg terakhir kita dan Alhamdulillah byk gambar2 kenangan kita bersama yg akan farah simpan sampai bila2. Rehatlah abg,farah tau abg penat,sakit dan seksanya buat chemo seperti mane abg tulis dlm msg terakhir abg.Ya Allah,ampunilah dia,rahmatilah dia,maafkanlah dia,tempat kan lah dia bersama org2 yg beriman,jagalah dia utk kita semua Ya Allah,aminnnnn.Salam takziah kepada seluruh keluarga Abg Nassier Wahab.Tenanglah dikau di negara abadi,selamat pergi abg,kita juga akan menyusul kemudian.I miss u abg Nassier. Al-Fatihah 😢❤️

A post shared by farahdhiya_fd (@farahdhiya_fd) on

<>

The 35-year-old singer-actress recalled her meeting with Nassier and shared on how he was kind and caring towards his surrounding people. She further expressed her regret for not being able to visit him while he was in hospital.

Rest in peace, Nassier Wahab. You will be missed for sure.

Source: BH Online.

Previous articleISETAN The Japan Store: New Brands & Stores To Look Out For
Next articleNew “Mulan” Trailer Unveils Jet Li And 2 New Villains