Malaysian singer Shila Amzah is now officially married to her partner Haris Idraki Elias in a beautiful solemnisation ceremony.

With “Pure Forest Garden featuring Bohemian Wood” as the theme, the intimate ceremony was held at Shila’s family residence in Cheras around 6pm on 19 April 2018.

ADVERTISEMENT
View this post on Instagram

IT’S OFFICIAL! The bridegroom has just concluded his marital vow and is now the husband of choice for @shahilaamzah ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ All praise be to Him for granting this solemnization and for His permission to share this happiness with loved ones. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ بَارَكَ اللهُ لَكَ وَبَارَكَ عَلَيْكَ وَجَمَعَ بَيْكَمُاَ فِيْ خَيْ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ SAH! Pengantin lelaki Haris Idraki baru sahaja selesai melafazkan ijabkabul dan kini sah sebagai suami pilihan hati @shahilaamzah. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Syukur tak terhingga dipanjatkan kehadrat ilahi atas pernikahan ini, kerana dapat berkongsi kegembiraan bersama yang tersayang. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ بَارَكَ اللهُ لَكَ وَبَارَكَ عَلَيْكَ وَجَمَعَ بَيْكَمُاَ فِيْ خَيْرٍ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #sharisoffthemarket #shilaxharis

A post shared by EVENT & WEDDING CONSULTANT (@anhevents) on

The solemn ceremony saw the attendance of 400 guests made up of family members and close celebrity friends including Fara Fauzana, Jihan Muse, and Zara Zya.

The 27-year-old singer receives a marriage settlement of RM888 from the male family, while the amount of dower agreed by both families is not revealed.

The wedding reception is set to be held this Sunday, 22nd April 2018 at Marriot Hotels, Putrajaya, with event management outfit ANH Events been given the honour of planning and coordinating the whole wedding event.

View this post on Instagram

#sharisoffthemarket #shilaxharis

A post shared by EVENT & WEDDING CONSULTANT (@anhevents) on

ADVERTISEMENT

View this post on Instagram

#sharisoffthemarket #shilaxharis

A post shared by EVENT & WEDDING CONSULTANT (@anhevents) on

View this post on Instagram

Alhamdulillah selesai sudah 2 majlis in one day ! Haa @anhevents hebat kannn ?😊 Sha tau majlis belum habis lagi tapi sha nak bagi special thanks pada org2 yang dah sha anggap seperti kakak sha sendiri on my wedding dah 😥 Thank you kak @nfizaris utk semua make up sepanjang hampir 10 tahun kita bekerjasama, you knew this has been something that I always wanted and selalu bagi support pada sha through thick and thin bersama sha 😭 thank you make up sha as a gift from u to me ❤️ Dan kakak sha Yang sentiasa gaduh manjaaa @nurasysikinbintirahmat , i can't thank you enough sebab berusaha sepenuhnya utk memenuhi permintaan material sha, family sha, bridesmaids, groomsmen & bestfriend sha.. Semoga murah rezeki kau and abang ishak kak ..sangat terharu walaupun singkat perkenalan kita, alhamdulillah Allah temukan aku dgn org2 yang baik semuanya 💋 Sahabat2 sha @therealfafau and @jihanmuse , aku sangat terharu korang sudi utk khatam bersama aku and meriahkan majlis berinai malam tadi, havoc habis sebab korang berdua..nak bayo smlm punya kerja rasa nya aku kena pergi nyanyi kat China, dapat payment baru boleh kasi korang haha itu pun tak cukup sebab duit bukan lah ukuran persahabatan kita , aku sayang korang..how I wish @zarazya Ada bersama Kita tapi aku faham kau takde atas tuntutan kerja ,tapi kalau time aku nikah kau takde aku terpaksa lah remove kau dari group WhatsApp 😁😂🤣 Korang semua suka tak dress2 sha smlm ? Haaa ni nak bagitau, designer Yang paling banyak menghasilkan dress utk sha sepanjang penglibatan sha dlm dunia seni, tak pernah berkira , memang baik hati @azuracouture ❤️ utk majlis2 sha, 5 dresses dia sorang tapau, dapat je material dari @babanyonyashop terus dia buat kerja Yang terbaik , sha tau size badan sha Yang lebih 60kg susah nak buat baju hehehe tapi zura sentiasa tau macamana nak work with my figure ❤️ love zura and team 💋 Nak tulis banyakkk lagi ni, sepanjang minggu ni bertabah la tgk gambar sha kat ig ehh.. Thanks atas doa semua💋 #Sharisoffthemarket #shilaxharis

A post shared by 씰라茜拉shila amzah🇲🇾 (@shahilaamzah) on

Congrats Shila and Haris, we wish you both a lifetime of love and happiness!

Source: Astro Awani / Featured Image: ANH Events’ Facebook

Previous articleChris Pratt Finally Opens Up About Painful Divorce With Anna Faris
Next articleMariah Carey Returning To KL For One-Night Only Concert In October
Annie May
I'm Annie and I was born in May...and I like Anime ~ (ba dum tss) Email: [email protected]